header banner
Default

Wat was die beste belegging van die jaar: Bitcoin of Netflix?


Table of Contents

Er zijn weinig portfolio’s die bitcoin (BTC) volledig buiten beschouwing laten. Als vlaggenschip van de crypto-industrie is het verreweg de populairste cryptomunt. Binnen de traditionele aandelenmarkt is het aandeel van de Amerikaanse streamingdienst Netflix (NFLX) een van de vele pareltjes die investeerders graag in handen hebben. Het leek ons dan ook hoog tijd om eens uit te zoeken in welk activum je begin dit jaar beter je geld kunt stoppen.

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een handelsplatform waarbij je eenvoudig in zowel crypto als aandelen kunt investeren. Zo wordt bijvoorbeeld eToro steeds vaker door Nederlanders als thuisbasis gekozen. Dit platform is vooral bekend geworden omdat je hier vrij eenvoudig succesvolle handelaren kunt volgen en hun portfolio kunt kopiëren.

📈 Bitcoin maken en verdienen? Veilig en zonder technisch gedoe! Advertentie Rollman Mining

Zowel de crypto- als de aandelenmarkt werden vorig jaar geconfronteerd met een aanhoudende bearish trend. Terwijl bitcoin vaak wordt weggeschoven als een té risicovolle en volatiele activa, is de marktkapitalisatie van Netflix nog een stuk lager. De marktkapitalisatie van bitcoin staat momenteel gelijk aan grofweg 666 miljard dollar, terwijl Netflix niet verder komt dan 176 miljard dollar.

Er is over het algemeen minder kapitaal nodig om de prijs van NFLX te beïnvloeden. Terwijl dit jaar de donkere wolken over de financiële markten zijn weggetrokken, hebben zowel BTC als NFLX een mooi rendement opgeleverd tot dusver bij investeerders.

De huidige waarde van BTC is momenteel maar liefst 102 procent hoger dan zijn openingskoers van het jaar, die net onder de 16.600 dollar lag. In juli van dit jaar zagen we een behoorlijke piek waarbij de koers net boven de $30.000 raakte, maar vervolgens weer inzakte. Een paar dagen geleden werd een nieuwe impuls ingezet en bereikte de koers het hoogste punt van dit jaar rond $35.300

Dat de aandelenmarkt sterk gecorreleerd is aan de cryptomarkt, komt sterk naar voren wanneer we het koersverloop van NFLX erbij pakken. Ook NFLX bereikte halverwege juli –  om precies te zijn op 19 juli – zijn hoogste prijs van dit jaar. In tegenstelling tot BTC was het aandeel van Netflix niet in staat om sindsdien opnieuw op te krabbelen. Op het moment van schrijven bevindt de koers zich een stuk lager, maar nog altijd 44 procent hoger dan aan het begin van 2023.

Crypto en aandelen portfolio

VIDEO: De BESTE INVESTERING voor de aankomende 10 JAAR!!
DoopieCash - Traden & Investeren

Netflix is dus niet in staat te tippen aan de prijsstijging van bitcoin. Dit betekent echter niet dat all-in gaan op één activa als bitcoin de meest verstandige keuze was. Diversificatie is een van de basisprincipes binnen de investeringswereld om zo je risico’s te spreiden. Bovendien zijn er ook genoeg aandelen die wel beter hebben gepresteerd dan bitcoin. Zo kon je een tijdje terug bijvoorbeeld lezen dat Uber tot dusver een grotere stijging achter de rug heeft dan bitcoin.

Wie niet de hele dag achter zijn computer gekluisterd wil zitten kan ook voor een nog eenvoudigere strategie kiezen: het het portfolio van succesvolle beleggers en handelaren inzien en spiegelen. Dit noem je ook wel copy trading en wint sinds enkele maanden populariteit op platformen als etoro.


eToro USA LLC biedt geen CFD’s aan en geeft geen verklaring en aanvaardt geen aansprakelijkheid met betrekking tot de juistheid of volledigheid van de inhoud van deze publicatie, die is opgesteld door onze partner met behulp van openbaar beschikbare niet-entiteit specifieke informatie over eToro. Cryptoasset beleggen is zeer volatiel en ongereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn. eToro is een multi-asset beleggingsplatform. De waarde van je beleggingen kan stijgen of dalen. Uw kapitaal loopt risico. 74% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen.

Sources


Article information

Author: Michael Krueger

Last Updated: 1699293003

Views: 939

Rating: 4 / 5 (40 voted)

Reviews: 96% of readers found this page helpful

Author information

Name: Michael Krueger

Birthday: 1959-07-28

Address: 668 Bowen Turnpike Apt. 585, West Amber, WI 92819

Phone: +3777890723870413

Job: Network Administrator

Hobby: Wine Tasting, Magic Tricks, Hiking, Stargazing, Sewing, Billiards, Drone Flying

Introduction: My name is Michael Krueger, I am a skilled, bold, daring, multicolored, Determined, proficient, Gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.