header banner
Default

Logo NU nlZoekveldWissel van kleurthemaInloggenWeer, grijs en motregenLive voetbalwedstrijdenVerkeersinformatieBeursinformatieReacties op dit nieuwsberichtDeel dit nieuwsberichtDelen via WhatsAppDelen via FacebookDelen via XDelen via LinkedInDelen via E-mail


Table of Contents

20 okt 2023 om 14:53

De waarde van de bitcoin is vrijdag voor het eerst sinds juli gestegen tot boven de 30.000 dollar (ongeveer 28.300 euro). De stijging van de grootste cryptomunt komt in een week waarin de waarden van digitale valuta flink schommelden.

Handelaren betaalden eerder op vrijdag maximaal 30.022 dollar voor een bitcoin. Dat was 4 procent meer dan eerder op de dag. Vergeleken met het begin van de week is sprake van een stijging van zelfs 10 procent.

Analisten die nieuwsdienst Reuters heeft geraadpleegd kunnen geen precieze reden voor de stijging geven. Wel is het deze week sowieso onrustig op financiële markten, onder meer door de gevechten in het Midden-Oosten.

Ook kan meespelen dat veel beleggers verwachten dat rentes langer hoog blijven om de inflatie te beteugelen. Wat er gebeurt met de rente heeft vaak invloed op beleggingen.

Ondanks de recente stijging is de waarde van de bitcoin nog lang niet terug op de recordhoogte van 64.000 dollar van twee jaar geleden. Onder meer door de vele renteverhogingen en het omvallen van verschillende cryptobeurzen, waaronder FTX, is de koers van de munt gekelderd. In november vorig jaar dook hij zelfs onder de 16.000 dollar. Sindsdien is de bitcoin weer opgekrabbeld.

Krijg een melding bij nieuwe verhalen

Lees meer over:

VIDEO: BITCOIN: THIS CHANGES EVERYTHING!!!!! BTC Analysis
Sami Loyal - Forflies
EconomieCryptovaluta

Sources


Article information

Author: Michelle Cooper

Last Updated: 1698784922

Views: 1051

Rating: 4.8 / 5 (51 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Michelle Cooper

Birthday: 1953-12-03

Address: 45819 Christopher Trail, Julieburgh, OH 11779

Phone: +4503591271849977

Job: Artificial Intelligence Specialist

Hobby: Painting, Drone Flying, Graphic Design, Poker, Singing, Writing, Bird Watching

Introduction: My name is Michelle Cooper, I am a resolute, spirited, unyielding, unswerving, exquisite, vibrant, intrepid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.