header banner
Default

Zo werkt het: Max Verstappen betaalt soms belasting aan Nederland


Sinds 2015 woont F1-wereldkampioen Max Verstappen in Monaco en dat is niet voor niets. Naast het mooie weer en de luxueuze faciliteiten, is het een waar belastingparadijs. Toch moet de Nederlands-Belgische coureur van tijd tot tijd belasting betalen aan ons koude kikkerlandje, ondanks dat hij er niet woont. Hoe werkt dat dan? 

🎁 Cadeautje: Nederlands bedrijf geeft iedereen deze maand 2 maanden gratis mining Advertentie Rollman Mining

De enkele keer dat Max Verstappen belasting moet betalen aan Nederland

VIDEO: Max Verstappen zijnduistere geheim onthuld: Hoe hij miljoenen aan belastingen ontloopt!
ShowNews

Per seizoen verdient de drievoudig wereldkampioen ongeveer €52 miljoen. Dat zet de 26-jarige op de lijst van best verdienende atleten aller tijden. Zou Verstappen dat verdienen terwijl hij in Nederland woont, dan zou hij daar bijna 50% belasting over moeten betalen. In Monaco daarentegen is er geen inkomstenbelasting.

Daarmee onthoudt Verstappen de Nederlandse Staat honderden miljoenen euro’s belasting. Tot aan het seizoen van 2028 zal het gaan om een bedrag van meer dan €200 miljoen. Aangezien salarisverhogingen op de loer liggen en Verstappen hoogstwaarschijnlijk dan een nieuw contract tekent, zal dit flink oplopen. 

De vele honderden miljoenen aan niet betaalde belasting terzijde, betaalt ‘Super Max’ van tijd tot tijd toch belasting aan Nederland. Een van de races in het F1 kampioenschap vindt namelijk plaats in Nederland, op het Zandvoort circuit. Aangezien Verstappen dan officieel aan het werk is in zijn thuisland, is dat het enige moment dat Verstappen aan Nederland belasting betaalt. 

Advertisement

Naast Zandvoort geen belasting is logisch, vindt manager

VIDEO: Max Verstappen SECURES Dutch Grand Prix Pole Position
Oracle Red Bull Racing

Verstappens manager vindt het terecht dat de coureur naast Zandvoort geen belasting betaalt aan Nederland. In een interview aan tafel van Jinek zei hij:

“Verder hebben wij geen activiteiten in Nederland. Waarom zouden we daar dan belasting over buitenlands inkomen moeten betalen? Het zou vreemd zijn als je dubbel betaalt, dit zijn de internationale regels.”

Ook Verstappen zelf vertelde dat hij zich keurig aan de regels houdt: 

“Men kan overal moreel iets van vinden, uiteindelijk zijn het gewoon de juridische en fiscale (internationale) wetgevingen en daar houden wij ons in alle vormen en maten aan.”

Belastingparadijs of niet, Verstappen en zijn manager hebben juridisch gezien gelijk. Verstappen woont of werkt in zijn dagelijks leven niet in Nederland, dus hoeft hij daarover ook geen belasting te betalen aan Nederland. 

Sources


Article information

Author: Matthew Chavez

Last Updated: 1698465242

Views: 620

Rating: 4.3 / 5 (93 voted)

Reviews: 99% of readers found this page helpful

Author information

Name: Matthew Chavez

Birthday: 2009-10-22

Address: 9064 Nicole Corners, Baileyfort, OK 97038

Phone: +3549803285221877

Job: Phlebotomist

Hobby: Painting, Billiards, Card Games, Snowboarding, Rowing, Cocktail Mixing, Graphic Design

Introduction: My name is Matthew Chavez, I am a dedicated, treasured, dear, variegated, rich, frank, spirited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.