header banner
Default

Elon Musk wil een betaalmuur voor X (Twitter) - een kans voor dogecoin?


Sinds eind vorig jaar is Elon Musk officieel de grootste aandeelhouder in Twitter, en sindsdien heeft hij een aantal ingrijpende veranderingen doorgevoerd. Zo heet Twitter inmiddels officieel ‘X’. Maar het platform wordt geplaagd door enorme hoeveelheden bots, en Musk is er klaar mee. Hij oppert om het hele platform achter een paywall te zetten om de bots te kunnen bestrijden.

🔔 Vandaag: €56 goud gratis Advertentie GoldRepublic

Elon Musk wil af van bots met betaalmuur

De topman van onder andere Tesla, SpaceX en nu ook ‘X’ sprak op maandag een uur lang met Israëls premier, Benjamin Netanyahu. Het gesprek ging met name over de risico’s en kansen rondom Artificial Intelligence (AI) en over geopolitiek, maar ook de stand van zaken op X kwam aan bod.

LIVE: Speaking with @elonmusk about how we can harness the opportunities and mitigate the risks of AI for the good of civilization. https://t.co/XiAQwOXzcP

— Benjamin Netanyahu – בנימין נתניהו (@netanyahu) September 18, 2023

Musk vindt namelijk dat de vrijheid van meningsuiting in gevaar is, terwijl X dit juist moet beschermen. Hij wil dat het sociale mediaplatform het mogelijk houdt om het oneens met elkaar te zijn. Netanyahu is bezorgd om de aanwezigheid van bots, de algoritmen waarvan het soms moeilijk is om in te schatten of er een ‘echt’ persoon achter zit of niet. Deze bots beïnvloeden namelijk de meningen van andere gebruikers, terwijl ze soms niet de beste intenties hebben.

Hier staat Musk helemaal achter. Hij heeft voorgesteld om het gehele platform achter een paywall te zetten. Dat zou de enige manier zijn om de bots te bestrijden. “Bots kosten een fractie van een cent, zeg een tiende van een cent. Maar zelfs als je een paar dollar [per maand] zou moeten betalen, dan zouden de kosten voor bots erg hoog liggen,” beargumenteerde de topman.

Advertisement

Betaalmuur met dogecoin (DOGE)?

VIDEO: When Dogecoin As Payment On X-Twitter?
KrissPax

Het is niet de eerste keer dat Musk klaagt over bots en oppert om een betaalmuur te introduceren, maar de vele bots heeft X nog niet weg kunnen jagen. De ondernemer heeft ook al een aantal jaar een grote voorliefde voor dogecoin (DOGE). Zo veranderde hij eerder dit jaar het vogeltje uit het vorige Twitter-logo in een DOGE-icoon.

Onlangs heeft Twitter officieel een vergunning gekregen om crypto-betalingen te verwerken. Door zijn voorliefde voor DOGE gaan er geruchten dat hij deze altcoin wil gebruiken als betaalmiddel op X. Of de memecoin inderdaad gebruikt zal worden en in welke mate is nog niet duidelijk, maar het zorgt nog altijd voor een hoop speculatie.

Vooralsnog is het effect van Musks opmerkingen in de livestream van gisteravond verwaarloosbaar op de koers van de altcoin. Toch brengt het plan om bots van het platform af te knikkeren mogelijkheden voor een diepere integratie van crypto dichterbij.

Sources


Article information

Author: Lawrence Martinez

Last Updated: 1699496043

Views: 632

Rating: 4.2 / 5 (68 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lawrence Martinez

Birthday: 1946-01-01

Address: 4303 Alexander Walks Apt. 416, East Andrew, NY 62806

Phone: +4170196159245772

Job: Video Game Designer

Hobby: Video Editing, Puzzle Solving, Telescope Building, Card Collecting, Geocaching, Cycling, Sailing

Introduction: My name is Lawrence Martinez, I am a Determined, unguarded, unwavering, proficient, dazzling, Adventurous, strong-willed person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.