header banner
Default

De zoon van de Chinese president Xi Jinping is afkomstig uit de stoeterij van Christine in Balen


De nieuwe paarden van Jadem Arabians werden getoond bij de viering van hun 45-jarig bestaan

In Balen heeft stoeterij Jadem Arabians haar 45-jarig jubileum gevierd. De hele wereld trekt naar de Kempen voor perfecte volbloed Arabieren. De paarden kosten vaak miljoenen euro en bereiken een select publiek, onder wie de Chinese president Xi Jinping.

"Mijn man en ik zijn 45 jaar geleden elk begonnen met één paard. Nu staan er een kleine honderd volbloed Arabieren in onze stallen." Christine Jamar fokt in de Antwerpse Kempen paarden die internationaal gegeerd zijn voor hun uiterlijk en bloedlijn. "We hebben klanten uit het Midden-Oosten, de Verenigde Staten, Libanon, Iran, noem maar op. Voor ons feest zijn mensen uit 34 landen naar Balen afgereisd."

Sommige paarden in onze stallen zijn 3 tot 4 miljoen euro waard

Doorheen de jaren bouwde Christine aan de reputatie van haar Kempense stoeterij. Ze was daarnaast ook adviseur aan de koninklijke hoven van Marokko en Saudi-Arabië. Vijf jaar geleden kocht de kroonprins van Abu Dhabi één van Christines paarden als cadeau voor de Chinese president Xi Jinping. "Voor mij als persoon en voor ons als bedrijf was dat een ongelofelijke eer", aldus Jamar. 

Miljoenen voor zuivere bloedlijn

"Een paard krijgt pas een prijs als het verkocht wordt en die is zo hoog als de koper wil geven. Sommige dieren bij ons worden op miljoenen geschat, maar we hebben ook veulens van 1.500 euro. Nog andere veulens houden we bij om verder te fokken en de bloedlijn te vrijwaren."

Tijdens de feestelijke avond bij Jadem Arabians schonk de stoeterij 25.000 euro aan vzw De Schakel, een organisatie uit Balen die dag- en nachtopvang aanbiedt aan 70 volwassenen met een verstandelijke beperking. 

Sources


Article information

Author: Mr. John Salazar

Last Updated: 1699227722

Views: 826

Rating: 4.3 / 5 (117 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mr. John Salazar

Birthday: 1978-05-30

Address: 0937 Morgan Loop, Port Brendafurt, MO 68464

Phone: +3586497360633676

Job: Article Writer

Hobby: Traveling, Surfing, Billiards, Calligraphy, Amateur Radio, Mountain Climbing, Crochet

Introduction: My name is Mr. John Salazar, I am a ingenious, Colorful, steadfast, courageous, multicolored, forthright, sincere person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.