header banner
Default

Lending dalam kripto paralar apa?


Son zamanlarda tüm dünyada artan bir popülariteye sahip olan kripto para, kısa vadeli olarak dalgalanmasıyla biliniyor. Ancak uzun zamandı kısa süreli dalgalanmadan şikayet etmeyen yatırımcılar, artık dijital varlıklarını krediler için teminat olarak kullanıyor.

Kripto paraların pasif bir şekilde kazanç sağlamasını sağlayan lending sistemi de kripto para dünyasında yer alıyor. Kripto para hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak isteyenlerin merak ettiği “Lending nedir?” sorusunu bu yazımızda cevapladık. İşte lending hakkında bilmeniz gerekenler.

Kim Kardashian’a kripto para dolandırıcılığı davası!

Geçtiğimiz yıl EthereumMax adlı token ile ilgili sosyal medya paylaşımı yapan Kim Kardashian, dolandırıcılık davasıyla karşı karşıya.

Lending nedir?

Lending, kripto paraları kiralayarak pasif bir kazanç elde etme sistemidir. Finansmanı güvence altına almak için bir varlık rehin ettiğiniz teminatlı kredidir. Bu durumda kripto para, taksitler halinde geri ödeyeceğiniz nakit karşılığında borç veren kişiye sunulan varlık oluyor.


https://shiftdelete.net/wp-content/uploads/2022/01/Kripto-paralarda-lending-nedir-2.webp

Kullanıcılar, lending yapmak için kontrat ile ellerinde yer alan miktardan daha fazla değere bir pozisyon açabiliyor. Bu sistemin en büyük faydası ise herhangi bir al-sat işlemine gerek kalmadan kazanç elde etmek. Bunun yanı sıra lending yaparak piyasaların anlık takibini yapmanıza da gerek kalmıyor.

Lending nasıl yapılır?

Lending işlemi borsalarda bankaların yapısına benziyor olsa da bankalara göre daha kolay olur. Genel olarak bakıldığında borsalarda lending işlemi yapmak için borsada hesap açmanız gerekiyor. Bunun yanı sıra üçüncü parti uygulamalar vasıtasıyla fonlarınızı da transfer etmelisiniz.

Paralarınızı kiralamak için seçtiğiniz borsa platformunda bulunan paralarınızı lending’e taşımanız gerekir. Bu işlem için de kullandığınız platformdaki yönlendirmeleri takip etmelisiniz. Ardından işin lending kısmında kullanıma sunacağınız para miktarını ya da faizde tutmak istediğiniz maksimum gün sayısını belirlemek için teklifler hazırlamanız gerekiyor.

https://shiftdelete.net/wp-content/uploads/2022/01/Kripto-paralarda-lending-nedir-4.png

Teklifi oluşturmanız ve teklifinizin onaylanmasından sonra paralarınız lending üzerinden kiralanmak için kullanıma açılıyor. Sözleşmenin son bulmasıyla birlikte elde ettiğiniz kazanç, hesabınıza aktarılıyor.

Lending yaparken neye dikkat edilmeli?

Lending işlemi yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta belirleyeceğiniz faiz oranıdır. Düşük faizli oranlar, oldukça yoğun bir ilgi görüyor. Çünkü marjin traderları önce, kiraya verilen paraların en düşük faizli olanını seçiyor. Eğer borç alacaksınız düşük faizli oranları tercih etmelisiniz. Ancak borç verenler için yüksek faizli oranlar daha ideal olacaktır.

Dikkat etmeniz gereken bir başka nokta ise işlem yapacağınız platformun güvenliğidir. Platform seçmeden önce platformun, verdiğiniz fonların güvenliğini nasıl sağladıklarını bilmeniz gerekiyor. Tüm bu noktalar lending işlemi yapmanızda yardımcı oluyor.

Sources


Article information

Author: Jamie Williams

Last Updated: 1698469442

Views: 1033

Rating: 4.4 / 5 (110 voted)

Reviews: 97% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jamie Williams

Birthday: 1933-04-12

Address: 8115 Martinez Station, Coreyside, TN 81879

Phone: +3749571827234722

Job: Pharmacist

Hobby: Metalworking, Sewing, Cooking, Running, Playing Chess, Bowling, Chess

Introduction: My name is Jamie Williams, I am a rich, accessible, risk-taking, valuable, ingenious, cherished, lively person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.